Permanent make-up

Permanent make-up biedt de mogelijkheid om zeer subtiel te corrigeren waardoor de schoonheid word geaccentueerd. Ook is permanent make-up zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn voor make-up, gevoelige ogen bij contactlenzen hebben of een bril dragen. In de afgelopen decennia heeft de techniek zich ontwikkeld van eenvoudige permanente make-up naar superieure micropigmentatie methodes.

Brows

Eén van de belangrijkste elementen van het gelaat zijn de wenkbrauwen. Dunne of onregelmatige haargroei kan dmv micropigmentatie gecorrigeerd worden zodat er weer een mooie volledige wenkbrauw ontstaat. Afhankelijk van uw wensen en huidtype wordt besloten welke techniek het beste past.

 


Vóór de behandeling

 

  • Niet sporten op de dag van de behandeling.
  • Gebruik geen bloedverdunnende medicijnen op de dag van de behandeling (overleg met uw arts)
  • Drink geen alcohol 24 uur voor de behandeling
  • Gebruik geen aspirine voor de behandeling (paracetamol mag wel)

Bij zwangerschap word het aanbrengen van permanente make-up afgeraden.

De behandeling

In de salon wordt gewerkt volgens de strenge regels van de GGD.

Controleer de certificering van uw pmu specialist altijd vooraf op www.veiligpmu.nl.

 

Tijdens het intake gesprek word er een informed content ingevuld (toestemmingsformulier). Dit is een korte vragenlijst over uw gezondheid en eventueel medicijngebruik.

 

We beginnen met het uitmeten van de wenkbrauwen en het tekenen van de juiste vorm,

gevolgd door het bepalen van de juiste pigment kleur. 

We starten pas met pigmenteren als de vorm en kleur passen bij uw gezichtsuitdrukking en voldoet aan uw wensen.

 

Door middel van een ultra dunne naald word een speciaal, door Keuringsdienst van Waren goedgekeurd en veiliggesteld, huidvriendelijke pigmentvloeistof in de bovenste huidlaag gebracht. Deze huidlaag, de epidermis, zal zich om de zoveel tijd vernieuwen, daarom is het dan ook van belang om de permanent make-up jaarlijks op te laten frissen.

 

Na de behandeling krijgt U een nazorgformulier mee en een verzorgende creme om uw permanent make-up op de juiste manier te laten genezen.

 

Direct na de behandeling en de eerste week zal de permanent make-up aanzienlijk donkerder zijn dan het uiteindelijke resultaat. Na deze eerste week zullen de korstjes, die zich gevormd hebben, langzaam gaan afvallen.

De kleur neemt met ongeveer 40 % af. Door de natuurlijke celdeling van de huid is het uiteindelijke resultaat pas zichtbaar na 4 tot 6 weken.

 

Na 6 weken komt U terug voor een nabehandeling. Tijdens deze behandeling worden de laatste puntjes op de i gezet.

 


Verdoving

Een permanent make-up behandeling is niet volledig gevoelloos, maar word niet als pijnlijk ervaren. 

Mocht U toch een pijnstilling willen gebruiken, dan is een verdovende créme zeker aan te raden.

 

U dient deze créme (EMLA) zelf aan te vragen bij uw huisarts. Voordat de behandeling begint wordt de créme volgens de gerbuiksaanwijzing aangebracht.